Apunt a l'Associat
Abril-Maig 2015
Núm. 84
NOTÍCIES Asociació empresarial de la fusta

Assemblea General Ordinària Associació d’Empresaris de la Fusta

L’Associació d’empresaris de la Fusta ha celebrat la seva assemblea general ordinària el passat 19 de maig per tal d’aprovar la seva memòria d’activitats, aprovar la liquidació de comtes de 2014 i el pressupost de 2015, a més de tractar d’altres assumptes.


Assemblea General Ordinària de la Confederació Catalana de la Fusta

La Confederació Catalana de la Fusta celebrarà el dia 11 de juny a Girona la seva assemblea general ordinària.

COELL

Jornada sobre les Implicacions en la responsabilitat penal de l’empresa

COELL ha acollit avui una jornada sobre les Implicacions en la responsabilitat penal de l’empresa que ha organitzat Bonet Consulting. El proper 1 de juliol acaba el termini perquè les empreses i persones jurídiques implantin i acreditin un model de prevenció de delictes per evitar possibles responsabilitats penals de l’empresa, els administradors i els directius.


Antoni Bassas parla de Lleida a COELL

La sala d’actes de COELL va acollir el 2 de maig un debat sobre la ciutat de Lleida organitzat pel diari ARA sota el títol Ara fem ciutat, en el qual hi prendrà part el periodista i director audiovisual del diari ARA, Antoni Bassas, i el degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta. La vicepresidenta primera de COELL, Montse Pujol, ha estat l'encarregada de presentar l'acte.

A les portes d’unes eleccions municipals, Bassas i Busqueta han pres el pols a la ciutat de Lleida amb una anàlisi de l’actualitat de la ciutat en clau política, econòmica i
social, que ha finalitzat amb un torn obert de preguntes.


Campanya aturem la morositat

COELL ha endegat la campanya ATUREM LA MOROSITAT amb l'objectiu de recolzar les empreses associades en la seva gestió diària. Així, pel fet de ser soci de COELL es podrà disposar d'aquest nou servei de recuperació de deutes vençuts no cobrats.

El socis que tinguin deutes pendents vençuts podran fer amb COELL una primera carta gratuïta de reclamació del deute, amb l'únic cost del burofax. En cas de no obtenir resposta, i si es vol continuar realitzant accions de reclamació del deute, es fixaran uns preus especials per als socis.

Si voleu gestionar la vostra reclamació, adreceu-vos al Departament Jurídic, presencialment o mitjançant correu electrònic: juridic@coell.org

 D'altra banda, COELL ofereix gratuïtament la presentació de la comunicació a l'Administració Tributària de la recuperació de l'IVA de clients morosos per mitjans electrònics, en els supòsits de modificació de la base imposable, en situacions de concurs de creditors o crèdits incobrables, amb el requisits establerts en l'article 80 de la Llei de l'IVA.

Per a la gestió de la recuperació de l'IVA de clients morosos, contacteu amb el Departament Fiscal, presencialment o mitjançant correu electrònic: aquintana@coell.org.  


Descomptes SOLRED per als socis de COELL

Adjuntem nous descomptes   per utilitzar la targeta SOLRED,  vigents per l’exercici 2015. Destaquem noves condicions en els descomptes :

Aplicació de descomptes en Diesel sense limitació en el consum de litres,  amb un descompte de  6 ct. De € / litre en les Estacions de Serveis Especials.

Altres avantatges de la targeta SOLRED:

La contractació de la targeta es gratuïta, no te cost de compra ni manteniment.

La vigència de les targetes seran durant  dos anys , amb renovació automàtica , sempre que les targetes no es trobin  bloquejades.

 Respecte la garantia, es recomana que el contractant gestioni directament l’aval en qualsevol de les entitats col·laboradores, s’adjunta llistat , en aquest cas SOLRED es fa càrrec de les despeses de gestió, l’import mínim de l’aval el doble de consum mensual. Altrament  la garantia necessària, s’obtindrà  mitjançant l’empresa d’assegurances de crèdit que treballa SOLRED  que serà la que establirà els riscs i adjudicarà un límit,  en aquest cas quedem sotmesos a les variacions de les valoracions de riscos financers amb el criteri de la empresa asseguradora.

 

Per a qualsevol dubte o tràmit contacteu amb la vostra secretària gremial:

Antonieta Sole asole@coell.org

Cristina Quintana cquintana@coell.org

Maria Jose Farre mjfarre@coell.org

Telèfon   973 23 21 66


Seminari “El nou model de formació professional per l’ocupació” segons el RDL 04/2015

COELL organitza el seminari “El nou model de formació professional per l’ocupació” segons el RDL 04/2015: canvis i requisits el proper 10 de juny de les 10 a les 14 hores amb l’objectiu d’analitzar els nous escenaris de la formació professional per a l’ocupació a partir de l’aprovació del Real Decret Llei 04/2015.

 

L’objectiu de la jornada rau en adquirir coneixements sobre la nova regulació del sistema de formació professional per a l’ocupació i adquirir nous coneixements sobre els nous escenaris de la formació professional.

 

L’esdeveniment s’adreça a responsables de Recursos Humans, tècnics/es de formació de mitjanes i grans empreses, i professionals de les empreses que treballen en la gestió, coordinació i impartició de la formació.

 

Preu: 75 euros (possibilitat de  bonificat a la F.T.F.)

 

Inscripcions/dubtes: Sra. Ma. Jose Farre  mjfarre@coell.org

 
INFO FISCAL

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LA RENDA DEL 07 D’ABRIL FINS AL 30 DE JUNY. FINS AL DIA 25 DE JUNY (PAGAMENT DOMICILIAT)

Si voleu que us confeccionem la declaració de la renda a partir del dia 4 de maig ens podeu fer arribar la documentació al Departament Fiscal (Sra. Aida 973 23 21 66)

ÚLTIMES NOTICIES

Reempresa forma emprenedors per salvaguardar les empreses lleidatanes

Reempresa forma emprenedors per salvaguardar les empreses lleidatanes

 

Gràcies a l’èxit en la passada edició, el Centre de Reempresa de Catalunya a Lleida acull els dies 8, 10, 12 i 19 de juny un nou taller de formació de la Reempresa. És un curs totalment subvencionat de 16 hores de durada i amb un itinerari innovador i molt pràctic, on s’ajuda als emprenedors i emprenedores a identificar el seu projecte de Reempresa per afavorir la seva autoocupació i sortida de l’atur a través de l’adquisició d’una empresa de Lleida ja existent. Per a més informació http://blog.reempresa.org/formacio/ .

 

Reempresa ha complert 4 anys i, des de l’inici del projecte, ha assolit un total de 413 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 20.500.000 € i el que és molt important, s’han mantingut prop de 1.500 llocs de treball.

El 5,35% de les reempreses d’èxit pertanyen a la província de Lleida, així com el  4,74% de les empreses cedents, molt semblant al 5,78% de demografia empresarial de Lleida respecte del conjunt de Catalunya.

 

Les 23 reempreses d’èxit de la província de Lleida han generat una inversió induïda de  575.560€

 

Si analitzem els casos de reempresa d’èxit per sectors, el comerç suposa el 35%, els Serveis concentra el 31%, l’Hostaleria un 26% i la Indústria i la Construcció el 4%. 


Ajut subvencions vehicle elèctric

Us adjuntem enllaç  de subvencions, respecte les subvencions  de vehicle elèctric  ( PLA MOVELE 2015) , per si us pot interessar.
http://www.idae.es/index.php/relcategoria.4045/id.859/relmenu.451/mod.pags/mem.detalle

 
FORMACIO

Curs de formació de carretons

Us informem de la  nova programació de cursos que s’impartiran en la modalitat de PRESENCIAL.  Aquest curs 100% subvencionat està inclòs en el Contracte Programa intersectorial, finançat pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. Aquesta formació te  l’objectiu de cobrir les necessitats de les empreses associades i llurs treballadors.

PODEN PARTICIPAR-HI:

·         Empresaris autònoms.

·         Treballadors d’alta al Règim General de la Seguretat Social.

·         Persones en situació d’atur,  inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

 

HORARIS:

·         De dilluns a divendres: migdia de 14:00 a 16:00

                    tarda de 19:00 a 22:00

·         Divendres de 16:00 a 19:00

·         Dissabte de 09:00 a 14:00

 

Per a més informació i si voleu formalitzar la vostra inscripció, us podeu adreçar al Departament de Formació tel.  973 232166 o  enviar un e-mail a mjfarre@coell.org.

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE