Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

La Confederació Empresarial Andorrana presenta a COELL el nou model econòmic i fiscal del país per afavorir les aliances empresarials

El nou marc fiscal rau en una fiscalitat directa amb un tipus màxim del 10%, fiscalitat indirecta similar a l’IVA o VAT comunitari i la negociació de convenis per evitar la doble imposició

dimarts, 8 d’octubre de 2013

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha presentat avui a COELL el nou model econòmic i el nou marc fiscal amb el qual està treballant el Govern andorrà en els darrers anys que rau en facilitar les relacions polítiques i econòmiques d’Andorra amb els països del seu entorn mitjançant una fiscalitat homologable per tal d’evitar la doble imposició.

 

Així ho ha explicat el vicepresident executiu de la Comissió de Relacions Internacionals i Institucionals de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), sr. Pere Augé, que ha estat acompanyat pel president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), sr. Xavier Altimir, i pel president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), sr. Joan Simó.

 

El vicepresident executiu de la Comissió de Relacions Internacionals i Institucionals de CEA, Sr. Pere Augé, ha desvetllat els principals avantatges per considerar Andorra com un país escaient per consolidar aliances empresarials (alt nivell de vida, baix nivell de preus).

 

Així mateix, ha explicat ha concretat el nou marc fiscal es podria resumir en una fiscalitat directa amb un tipus màxim del 10%, fiscalitat indirecta similar a l’IVA o VAT comunitari i la negociació de convenis per evitar la doble imposició.

 

Augé ha recordat, en aquest sentit, que el govern andorrà ha signat ja un conveni amb França que promou les relacions empresarials i el desenvolupament d’iniciatives conjuntes i que està ultimant un acord en iguals termes amb l’Estat espanyol i Portugal.

 

 

 

 

Així mateix Augé ha puntualitzat que Andorra està millorant la seva posició competitiva en un procés d’obertura cap a sectors cabdals que no col·lideixin amb la tipologia del país. També està previst el desenvolupament de noves infraestructures com ara la construcció d’un heliport. També s’ha treballat en el nou marc legal per a nous residents.

 

Augé ha conclòs dient que “la voluntat d’Andorra no rau pas en buscar deslocalitzacions sinó que rau en tancar aliances entre els seus empresaris i els empresaris foranis per tal de generar noves sinèrgies i poder, així, entrar plegats en nous mercats”.

 

Per la seva banda, El president de CEA, Sr. Xavier Altimir, ha subratllat en el decurs de la presentació que Andorra ha assolit, en definitiva, “un marc fiscal estable, normalitzat i homologat al de qualsevol país”.

 

Per la seva banda, el president de COELL, Sr. Joan Simó, ha instat a “aprofitar des de les Terres de Lleida la proximitat geogràfica que tenim amb Andorra,        l’ idioma, les opcions de lleure i comerç, per fer-la una destinació propera a l’hora d’invertir”. Simó ha precisat que  Andorra és el 8è destí de les exportacions realitzades per empreses lleidatanes, amb un valor de quasi 60 milions d’euros.

 

 

Lleida, 8 d’octubre de 2013

 

 

 

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org