Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

Llums de llarga distància per al 2019

Josep M. Gardeñes, President de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida

dimecres, 9 de gener de 2019

Encetem un nou any esperançats per les perspectives econòmiques estimulants que els experts auguren malgrat els símptomes de desacceleració. Tenint en compte lesprevisions de l’Anuari Econòmic comarcal 2018 del BBVA, Lleida està creixent un 2’7%, un percentatge que si bé no assoleix la mitjana catalana, sí que és unestímul per agafar empenta per seguir sent competitius. 

El que potser ens falta és creure’ns que Lleida és, efectivament, un territori amb gran potencial econòmic, industrial, agroindustrial i turístic. I per a això, potser, només cal posar-se a treballar per potenciar-ho.

En aquest sentit, cal aprofitar que Lleida està ubicada en una posició geogràfica idònia que dóna molt joc a nivell de comunicacions. En aquest sentit, s’ha de generar i vetllar per la creació de noves infraestructures, a banda de potenciar les ja existents. 

I des de COELL, en tant que organització empresarial, seguirem instant a l’Administració a posar el focus en la inversió per al manteniment i desenvolupament d’infraestructures, tant necessàries a casa nostra. Perquè únicament amb una bona comunicació terrestre, ferroviària i aèria es pot donar a conèixer i internacionalitzar tot allò que es fa a casa nostra.

D’altra banda, a Lleida, malgrat les perspectives engrescadores, a nivell empresarial, es respira un optimisme moderat. Es detecta que la gent té ganes d’emprendre, que les empreses volen créixer, però la manca de mà d’obra qualificada impedeix aquest creixement. 
 
És per això que la formació segueix i seguirà sent el cavall de batalla de COELL i aquesta serà la nostra major aposta per al 2019. Perquè, malgrat tinguem l’economia de cara, sense poder comptar amb una mà d’obra especialitzada i sense unes plantilles ben formades, difícilment podrem assolir els reptes que ens proposem.

Portem anys constatant un desequilibri entre l’oferta i la demanda laboral i és per això que des de COELL posem el focus, des de fa anys, en iniciatives formatives en pro de la competitivitat per tal que els empresaris de la província de Lleida trobin els treballadors que busquen. A tall d’exemple, COELL endegarà al febrer un curs d’operador de grua, una especialitat molt sol·licitada i escassa dins del sector de la construcció.

I és que COELL, en tant que formem part del Pacte Nacional de la Indústria, seguirem fent una aposta en ferm per la formació professional. El nostre país ha de  créixer en l’àmbit dels oficis amb professionals que donin aquesta cobertura a l’activitat econòmica del país. I, no oblidem, a més, que un millor encaix entre la qualificació dels treballadors i les necessitats empresarials són cabdals per reduir l’atur juvenil o l’abandonament escolar.

Per tot plegat, reivindiquemun 2019 amb estabilitat, inversions i entesa a tots nivells per tirar endavantl’economia productiva, i un òptim clima de confiança perquè les empreses puguin
desenvolupar la seva competitivitat. 

I des de COELL -tot fent nostres les paraules del president de Foment, Josep Sánchez Llibre-contribuirem a que així sigui treballant amb llums de llarga distància per al conjunt de tots els sectors i autònoms del territori de Lleida.

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org