Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

L’Espai Dona Lleida present als actes del Dia Internacional de la Dona Emprenedora

dilluns, 22 de novembre de 2021

Empresa i Treball celebra el Dia Internacional de la Dona Emprenedora amb l'acte 'Emprendre en femení'
La representant de l’Espai Dona Lleida de la COELL, Ana Velasco, ha assistit a la celebració del Dia Internacional de la Dona Emprenedora, que ha tingut lloc avui a les cotxeres del Palau Robert. L’acte, presidit pel conseller Roger Torrent i Ramió, ha comptat amb la participació de tres dones emprenedores, Patricia Aymà, enginyera,  Míriam Ponsa, dissenyadora de moda i Ester Luesma, artesana del vidre, que han parlat sobre ‘Emprendre en femení’.

Després de reflexionar sobre el paper de la dona en l’emprenedoria, “totes tres han estat d’acord que, hores d’ara, la dona ha de saber que no és necessari ser perfecta, sinó que ha de ser valenta”, ha explicat Ana Velasco, que també ha destacat que “han estat crítiques en la solució de la discriminació positiva, tot i que es pot debatre en determinats sectors productius”.
El conseller Torrent ha remarcat en la seva intervenció que “cal lluitar contra la cultura masclista que impregna la societat”. Ha manifestat que un dels factors que incideix en la desigualtat de gènere en l’emprenedoria és la manca de referents femenins i ha assegurat que “el teixit empresarial català necessita l’energia de les dones, no ens podem permetre perdre una part essencial del talent del nostre país” i ha afegit que una major presència de dones al capdavant de les empreses és essencial “per impulsar les transformacions que el Govern s’ha proposat dur a terme”.
Segons dades de l’Informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor) 2020 – 2021, el percentatge de dones emprenedores continua sent inferior al dels homes, tot i que la diferència entre ells es va reduint. L’informe GEM conclou que les emprenedores consideren que emprendre és una bona opció professional, i que genera un bon estatus social i econòmic.
FONT: NOTA DE PREMSA DEL DEPARTAMENT D’EMPRESA I TREBALL
https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/415744/empresa-treball-celebra-dia-internacional-dona-emprenedora-lacte-emprendre-femeni

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org