Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

Els promotors reclamen finançament per poder reprendre l’activitat i poder atendre la demanda d’habitatge a Lleida, que puja un 15%

L’Associació de Promotors-Constructors de Lleida analitza en la Trobada Immobiliària de les Terres de Ponent la conjuntura econòmica i immobiliària

divendres, 18 d’octubre de 2013

 

El sector de la promoció immobiliària reclama finançament per poder iniciar noves obres amb l’objectiu de poder reprendre l’activitat i poder donar sortida a la demanda d’habitatge que s’està registrant arreu de Catalunya i que a Lleida ha augmentat un 15% en el segon trimestre de l’any, segons confirma el Director General de l’Associació de Promotors de Barcelona, Sr. Marc Torrent.

 

Les dades de l’Associació de Promotors de Barcelona posen de relleu que l’estoc acumulat en el conjunt de la demarcació lleidatana és de 4.700 habitatges (és a dir, 11 habitatges per cada mil habitants), dels quals 675 són a Lleida ciutat (el que suposa 5 habitatges per cada mil habitants).

 

Torrent concreta que a Catalunya hi ha un estoc de 80.000 habitatges i que hi ha zones en que l’absorció d’aquest estoc serà més ràpida que en d’altres, per la qual cosa es fa necessari reprendre al més aviat possible l’activitat per començar noves obres d’habitatges per tal de no generar tensions de preu.

 

També ha precisat que els preus dels habitatges nous han disminuït un 50% des del segon semestre de 2007, quan es va iniciar la crisi en el sector immobiliari.

 

Torrent ha participat avui a COELL en la Trobada Immobiliària de les Terres de Ponent que organitza l’Associació de Promotors-Constructors d’Edificis de Lleida i Comarques (APCE). Precisament la seva presidenta, Montse Pujol, ha subratllat que el principal problema del sector rau en el finançament i que els promotors estan aturat precisament per manca de l’accés al crèdit. “El sector està parat fa anys i estem sobrevivint de l’aire”, ha sentenciat.

 

Pujol ha concretat, pel que fa a la tipologia d’habitatge més sol·licitat a hores d’ara Lleida, que l’usuari demanda “pisos grans de tres o més habitacions i aquesta demanda no es cobreix perquè l’estoc que registra Lleida i província correspon a pisos petits ubicats en zones que no es demanden”.

 

La Trobada ha comptat amb les intervencions del Secretari General de la Federació Catalana de Promotors (FECAPCE), Sr. Josep Donés, i del Director General de l’Associació de Promotors de Barcelona, Sr. Marc Torrent. La presentació ha anat a càrrec del president de la Federació de Gremis de la Construcció, Sr. Josep Maria Gardeñes.

 

En el decurs de la trobada s’ha analitzat, en primer lloc, la conjuntura econòmica i immobiliària (evolució previsible de preus, demanda, oferta i estocs); en segon terme, les actuacions en l’àmbit local, autonòmic i estatal per resoldre els problemes derivats de la crisi i les seves repercussions en el sector (caducitat de llicències d’obres aturades, refinançaments, interlocució amb la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), etc). I, per últim, s’ha posat damunt la taula la represa de l’activitat en àmbits concrets.

 

 

 

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org