Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

Les pimes podran acollir-se a l'IVA de caixa fins al 31 de març

D'altra banda, la Llei d'Emprenedors també preveu nous avantatges fiscals per a empreses i autònoms a partir de gener de 2014

dimarts, 7 de gener de 2014

Les empreses i autònoms podran acollir-se a l'IVA de caixa des de l’1 de gener i fins al 31 de març de 2014 (ampliant- se així el termini inicial per acollir-s’hi). Aquesta és la principal novetat fiscal de l'any 2014, en espera de que el Govern espanyol aprovi durant el primer semestre l'anunciada reforma fiscal, que entrarà en vigor de manera escalonada entre els anys 2014 i 2017.

   Així, pimes i autònoms, a partir d'avui, podran ajornar el pagament de l'impost fins que es cobri la factura, mesura inclosa a la nova Llei d'Emprenedors i que, segons els seus càlculs, pot beneficiar a 1,3 milions d'autònoms i 1 milió de pimes.

   Amb això, se substitueix el tradicional criteri d'esdevinc, normalment vinculat a la facturació, pel de cobrament efectiu.

   Aquest instrument, de caràcter voluntari, permetrà dotar de liquiditat a les pimes i autònoms amb un volum de negoci inferior a 2 milions d'euros, que són els que podran acollir-se a aquesta mesura, però també comportarà noves obligacions d'informació per tallar el frau fiscal, com afegir en els llibres registre les dates de cobrament i pagament de les factures i els mitjans usats.

     Així, disposaran de més temps per adaptar les seves aplicacions informàtiques al nou sistema. Una vegada que hagin optat per ell, els vincularà per un període de tres anys.

   Per la seva banda, les empreses que contractin amb pimes i autònoms subjectes a l'IVA de caixa no podran aplicar-se la deducció d'aquest impost fins que hagin pagat la factura, el que, segons el Govern espanyol, suposa un incentiu perquè els clients avancin el pagament de les factures, tenint en compte que com més aviat ho facin, abans podran deduir l'IVA suportat.

 

NOUS AVANTATGES FISCALS

   Juntament amb aquest nou règim, la Llei d'Emprenedors també preveu nous avantatges fiscals per a pimes i autònoms a partir de 2014, el que el Govern considera la primera part de la reforma fiscal que prepara.

   En concret, les empreses amb una facturació inferior a 10 milions d'euros podran deduir-se fins a un 10% dels beneficis obtinguts en el període impositiu que es reinverteixin en l'activitat econòmica.

 Es permet, a més, que les deduccions per R+D+I que puguin aplicar-se en un exercici puguin recuperar-se mitjançant un sistema de devolucions, que es començarà a aplicar ja en les despeses realitzats en 2013, podent- se començar a cobrar en 2015.

    Alhora s'estableix un nou incentiu fiscal a l'IRPF (el 20% sobre una base màxima de 50.000 euros) a favor dels 'business angels' o de les persones interessades a aportar sol capital per a la començament d'una activitat o 'capital llavor'.

   Però el 2014 no només porta bones notícies fiscals per a les empreses, autònoms o assalariats, tenint en compte que l'Estat ha aprovat també una llei de mesures de fiscalitat mediambiental i altres mesures tributàries, alguna d'elles ja en vigor i altres que comencen a funcionar a partir d'avui, amb la qual espera recaptar 4.690 milions d 'euros per les pujades impositives.

    A més, a l'IRPF es manté el recàrrec extraordinari que ha aprovat el Govern espanyol en 2012.

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org