Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

COELL posa en marxa un programa de suport a l’emprenedoria a les Terres de Lleida

COELL EMPRÈN focalitzarà l’acció en els col•lectius més necessitats d’assessorament, com poden ser els joves, els aturats i les dones

dimarts, 21 de gener de 2014

COELL ha obert les portes de l’oficina COELL EMPRÈN per donar impuls a l’emprenedoria amb col·laboració amb Foment del Treball i l’Associació de Federacions i Associacions d’Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) atès que aquesta ha de ser una prioritat del conjunt del país per generar riquesa i ocupació en el conjunt del territori.

 

El president de COELL, Sr. Joan Simó, ha presentat avui a la seu de COELL aquest programa de suport a emprenedors de les Terres de Lleida, acompanyat de la directora de l’Oficina de Creació d’Empreses de Foment del Treball, Sra. Maria Mora.

 

En aquest nou espai  de suport a la creació d’empreses es pot trobar orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han  de dur a terme, des de l'anàlisi de l'oportunitat empresarial fins a la creació de l'empresa, a més d'oferir una àmplia oferta de jornades, seminaris i activitats formatives per millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris.

 

 

Simó ha destacat que “l’emprenedoria és, a hores d’ara, una oportunitat per al conjunt del país per generar riquesa i ocupació en el conjunt del territori. La creació d’empreses i l’orientació dels futurs empresaris esdevenen, per tant, una prioritat per a COELL”. D’altra banda, ha subratllat que la creació de noves empreses ha de comptar amb una font de finançament i, en aquest sentit, Simó s’ha mostrat confiat en què enguany “l’aixeta del crèdit es vagi obrint per tal de reactivar l’economia”.

 

 

 

Naixement i manteniment de noves empreses

 

Per la seva banda, la directora de l’Oficina de Creació d’Empreses de Foment del Treball, Sra. Maria Mora, ha precisat que el programa COELL EMPRÈN té l’objectiu no només d’afavorir la creació de noves empreses sinó també d’ajudar a augmentar la taxa de supervivència de les noves iniciatives empresarials. Per aquest motiu, el programa preveu un seguiment tècnic durant el procés de consolidació de la nova empresa que n’analitzi el desenvolupament i defineixi, si s’escau, un pla de millora.

 

Alhora, es posaran en contacte aquelles empreses creades amb un alt nivell d’innovació i amb visió internacional amb aquells programes de suport als emprenedors que tenen les grans empreses del país, per aprofundir en els diferents projectes d’incubació, acceleració o inversió de les empreses consolidades i les noves empreses que s’hi poden acollir.

 

De la mateixa manera, el programa de suport a l’emprenedoria que impulsa COELL, en cooperació amb Foment i AFAEMME, focalitzarà l’acció en els col·lectius més necessitats d’assessorament perquè sovint emprenen per necessitat, com poden ser els joves, els aturats i les dones.

 

Alhora, el programa està dissenyat per limitar els supòsits de fracàs empresarial en oferir un assessorament personalitzat i professionalitzat que doni a les persones emprenedores les eines per reflexionar al voltant de la viabilitat del seu projecte; facilitar l’accés al finançament en les primeres etapes, tot oferint assessorament per redactar un pla d’empresa orientat a aquesta finalitat i un acompanyament, especialment a les dones, en la negociació amb les entitats financeres.

 

No menys important és el servei de finestreta única per agilitar tràmits que ofereix el programa als emprenedors que facin el pas de crear una empresa.

 

 

Formació i debat

 

Tant COELL com la resta d’organitzacions empresarials que impulsen aquest programa de suport a l’emprenedoria, tenen molt present la importància de la formació i dels espais de reflexió per al desenvolupament de noves empreses.

 

Per això, ofereix càpsules formatives i sessions de debat que versaran sobre les temàtiques següents:

 

 

  • Autònom o societat: saps què t’interessa?
  • ABC de l’anàlisi financera de la teva empresa
  • Finançament alternatiu al sistema bancari
  • Actituds i aptituds emprenedores
  • Taller de rols models i networking
  • Internacionalització: Com internacionalitzar la meva empresa

 

 

Aquest projecte conjunt està emmarcat en la xarxa Catalunya Emprèn i tots els serveis que s’ofereixen estan cofinançats pel Fons Social Europeu, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Lleida, 21de gener de 2014

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org