Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

La Federació de la Construcció analitza l’oferta de l’FP Dual per al sector a Lleida

Ensenyament estudia implantar un nou cicle formatiu de grau mitjà per obtenir el títol de Tècnic en Pedra Natural

divendres, 7 de febrer de 2014

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel Àngel Cullerés, ha presentat als membres del comitè executiu de la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida l’oferta de Formació Professional Dual adreçada a aquest sector d’activitat.

 

La trobada ha permès estrènyer lligams entre el Departament d’Ensenyament i la Federació de Gremis de la Construcció per tal d’apropar la realitat empresarial local a les aules i concretar, d’aquesta manera, les necessitats actuals del teixit empresarial de la construcció local.

 

Cullerés ha destacat que el model d’implantació de l’FP Dual està ben orientada al permetre una major implicació de les empreses, una adaptació de la formació a les necessitats de les empreses dins del marc dels cicles formatius, una vinculació de l’alumne a l’empresa mitjançant la beca salari i un reconeixement acadèmic del pas de l’alumne per l’empresa. En aquest sentit, Cullerés ha valorat positivament la implicació mostrada fins ara per part de les empreses del territori lleidatà que estan participant en la Formació Dual, que de 15 registrades en el curs 2012-2013 passaran a 66 el proper curs 2013-2014.

 

En el decurs de la trobada, Cullerés ha anunciat que Ensenyament està estudiant la viabilitat d’endegar un nou cicle formatiu de grau mitjà que permetrà obtenir el títol de Tècnic en Pedra Natural, iniciativa que ha estat rebuda amb satisfacció per part dels membres de la Federació de Gremis de la Construcció atès el nombre d’empreses del sector que podrien estar-ne interessades.

 

Així mateix, Cullerés ha valorat positivament la posada en marxa a l’IES Torres Vicens del cicle formatiu de grau mitjà de la família professional d’Edificació i Obra Civil pel qual es pot obtenir el títol de tècnic en Obres d’Interior, Decoració i Rehabilitació.

 

Tant des d’Ensenyament com des de la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida s’ha posat de relleu la voluntat conjunta de seguir prestigiant la Formació Professional i d’incidir en la qualificació de la formació que s’imparteix per tal d’adaptar-se al màxim a l’àmbit laboral i empresarial de les Terres de Lleida.

 

Des de la Federació de Gremis de la Construcció es destaca, per la seva part, la necessitat de comptar amb futurs treballadors amb una formació qualificada per tal de consolidar i redreçar un sector cabdal per a l’economia de Lleida.

 

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org