Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

COELL tramita la devolució del cèntim sanitari

Als seus associats i al públic en general

dijous, 20 de març de 2014

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ha començat a tramitar ja la devolució del cèntim sanitari al públic en general.

 

La recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), ha dit que el cèntim sanitari que es va aplicar des de 2002 fins 2012 era contrari a la normativa comunitària. Encara que es digui cèntim, en realitat l'impost mai va ser un cèntim. El gravamen va oscil·lar, fins al 2013, entre els 2,4 cèntims que es pagava a l'Estat i els 4,8 cèntims, per litre de carburant, com diferencial màxim a les CCAA.

 

A partir de la sentència del TJUE, qui vulgui recuperar el que ha pagat per l'impost injustament aplicat, podrà fer-ho (i al més aviat possible, tenint en compte les possibles prescripcions), amb les màximes garanties d'obtenir un resultat favorable.

 

Els exercicis objecte de sol·licitud d’ingressos indeguts,  són els compresos entre 2010 i 2012, els anteriors  són objecte de prescripció.

 

Tenen dret a sol·licitar la devolució dels productes gravats, els consumidors finals que en tant a obligats a  suportar la repercussió de l’impost, essent els subministres objecte de devolució les gasolines, els gasoil, el fueloil i el querosè no utilitzat com a combustible de calefacció. No són objecte de devolució les quantitats , prèviament tornades en concepte de gasoil professional.

Per a més informació adreceu-vos al Departament de Fiscal (Sra. Ester Pagano) 973 23 21 66

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org