Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

El Gremi d'Àrids aposta per potenciar el relleu generacional del sector

Lleida registra una producció d'àrids de 2.700.000 tones en el darrer exercici

dilluns, 28 d’abril de 2014

 

 

 El Gremi d'Àrids de Catalunya ha creat el projecte Gremi de Joves amb l'objectiu de promoure el relleu generacional dins les empreses del sector. El Gremi Jove, integrat al Gremi, fomenta l'intercanvi d'experiències i la formació dels futurs líders del sector i crea un àmbit de trobada que facilita el debat sobre sistemes de gestió en l'empresa familiar i els grups multinacionals i permet afrontar els reptes del relleu generacional. En definitiva, esdevé el punt d'acollida dins el món dels àrids dels joves que del sector que estan cridats a dirigir les empreses agremiades.

 

El Gremi Jove es va presentar el 25 d’abril en el marc de l'Assemblea General de l'Associació Provincial de Fabricants d'Àrids i Formigons de Lleida i a la qual va precedir una visita a la fàbrica GLS Prefabricats de Lleida.

 

El president de l'Associació Provincial de Fabricants d'Àrids i Formigons de Lleida, Sr. Miquel Gruas Bardina, va manifestar que el col·lectiu segueix fent front a la crisi amb gran resiliència ateses les xifres en descens que registra el sector des de fa més de cinc anys. En aquest sentit, Gruas va precisar que el descens és a hores d'ara mínim atès que el sector ja es troba en mínims. Així mateix, va subratllar que el sector ha traslladat a l'Administració la necessitat que el manteniment de les infraestructures estigui més repartida en el conjunt del territori.

 

El president el Gremi d'Àrids de Catalunya, Sr. Joaquim Roca, va recordar la necessitat d'alleugerir la burocràcia, la simplificació de la normativa ambiental i laboral i una infraestructura portuària que faciliti l'exportació dels àrids.

 

En el decurs de l'acte, el Sr. Antonio Moreno Perales, cap de la Secció d'Activitats Radioactives i Extractives i Energia, va presentar l'informe de la situació de la mineria a la demarcació de Lleida, que l'any 2013 va comptar amb una producció d'àrids de 2.700.000 tones, davant les 4.142.565 tones registrades el 2012. La caiguda de la producció s'atribueix a la manca de demanda.


En el conjunt de Catalunya, el descens de la producció al 2013 es va situar en un 23%. La caiguda de l'ocupació va ser del 5%, de les vendes, un 13% i de les inversions, un 12% en relació a l'any 2012.

 

La cloenda de la jornada va anar a càrrec del president de COELL, S. Joan H. Simó, qui va agraïr la lleialtat de l'Associació Provincial de Fabricants d'Àrids i Formigons de Lleida i del Gremi d'Àrids de Catalunya al llarg d'aquests anys, alhora que va animar a veure com un repte la construcció d'infraestructures cabdals, com ara el corredor ferroviari del Mediterrani o altres obres en clau de país.

L'acte va comptar, entre d'altres personalitats, amb l'assistència de l'alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros, el President del Gremi d'Àrids de Catalunya, Joaquim Roca, la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Sa. Dolors Tella; el cap de Departament i Edificació d'Obra Civil, Sr. Ernest Villaró, i el director de l'IES Mollerussa, Sr. Antoni Reig.

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org