Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

COELL inaugura el seu Centre de Formació amb l’objectiu de contribuir a una major professionalitat i reciclatge dels treballadors

L’activitat formativa d’aquest espai cedit per la Diputació de Lleida s’inicia aquest mes amb cursos de construcció i fusta

dijous, 8 de maig de 2014


La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) va inaugurar el 6 de maig el Centre de Formació de COELL, ubicat al Complex de la Caparrella, amb l’objectiu de contribuir a assolir una major grau de professionalitat i de reciclatge als treballadors del sector de la construcció i d’altres activitats.

 

L’acte va comptar amb la presència i intervencions del Sr. Joan Simó Burgués, President de COELL, i es comptarà amb la presència i intervencions del Director General de la Fundación Laboral de la Construcción, Sr. Enrique Corral Álvarez i  del l'alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros i Domingo.

 

Més d’una cinquantena de representants de les empreses de la construcció, representants sindicals i de la societat lleidatana van prendre part en aquest esdeveniment.

 

El nou equipament està situat en les instal·lacions que va ocupar l’Institut Gaudí de la Construcció que va començar la seva trajectòria a mitjans dels anys 80, quan COELL, que també hi formava part, ja va comptar amb la complicitat de la Diputació de Lleida per ubicar-lo al Complex de la Caparrella. Al llarg d’aquests anys han estat milers els treballadors de la construcció que han passat per les aules de l’Institut Gaudí, fomentant així la seva inserció laboral i l’ocupació de diferents col·lectius dins del sector.

 

El Centre de Formació de COELL impartirà cursos que s’adreçaran en aquest centre estarà dirigida tant a joves que s’iniciïn en la construcció com també als professionals del sector, en actiu o aturats, o que registren necessitats de formació ocupacional.

 

A més, com a novetat, el Centre permetrà l’obtenció de certificats de professionalitat dels col·lectius de treballadors sense qualificació acadèmica però que compten amb experiència laboral en el seu àmbit d’activitat.

 

L’activitat formativa del Centre Formació COELL s’iniciarà al llarg d’aquest mes de maig amb cursos del sector de la construcció i de la fusta.

 

Per tot plegat, es comptarà amb la participació de la Fundación Laboral de la Construcción de Catalunya.

 

El president de COELL, Sr. Joan Simó, va agrair la disposició de la Diputació de Lleida en la cessió d’ús de les instal·lacions del nou Centre de Formació i ha destacat que “COELL des de fa anys posa a l’abast un programa de cursos de qualitat adaptant la seva oferta a les necessitats manifestades per les empreses i el propi mercat laboral i ara, aquesta oferta, s’incrementarà amb aquest nou espai”.

 

En acabar l’acte inaugural del centre, va tenir lloc la presentació del Manifest "Progrés amb la construcció" per enfortir el sector de la construcció a Lleida, elaborat conjuntament per la Federació de Gremis de la Construcció (FGC) i els sindicats FECOMA-CCOO Catalunya i MCA-UGT Catalunya. L'objectiu d'aquest document rau en impulsar i dinamitzar la construcció mitjançant propostes concretes que incentivin el sector a la demarcació de Lleida.

 

L'acte va estar presentat pel Sr. Emilio Gómez Villardón, Gerent de Fundación Laboral de la Construcción de Catalunya, i va comptar amb les intervencions del Sr. Joan Santaulària i Segura, President de la Fundación Laboral de la Construcción de Catalunya; el Sr. Josep M. Gardeñes, President de la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida; el Sr. Alfredo Cabeza Bertoa, Secretari General de FECOMA-CCOO Catalunya; la Sra. Juani Arenas, d'MCA-UGT Catalunya, i el Sr.Ferran Badia, Vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida (UdL).


 

 

 

Lleida, 6 de maig de 2014

 

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org