Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

Ensenyament i el sector de la fusta sumen esforços per impulsar la Formació Professional Dual a Lleida

Per promoure els cicles de fusta, suro i moble comptarà, que el curs 2014-2015 comptarà amb 250 alumnes a Lleida

dijous, 12 de juny de 2014

COELL ha acollit la signatura del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, i la Confederació Catalana de la Fusta, amb l’objectiu de promoure, impulsar i desenvolupar, en règim d’alternança i amb Formació Dual, els cicles formatius de la família professional de la fusta, el suro i el moble, en els instituts de Catalunya que tinguin implantats aquests ensenyaments. Aquest és el primer conveni del FP Dual del sector de la Fusta que se signa a Lleida i que 250 alumnes podran estudiar el proper curs escolar 2014-2015. Es preveu que en el conjunt de Catalunya siguin prop de 4.000 els joves que cursin aquesta disciplina.

 

Els avantatges de la Formació Professional Dual rauen en el fet que la relació de l’estudiant amb l’empresa és de contracte de formació i/o beca salari, ambdues retribuïdes; es recupera la figura de l’aprenent; la formació és reglada en bona part per l’empresa i les pràctiques a l’empresa ocupen el 33% del programa formatiu. Així mateix, l’aprenentatge es fa en un entorn laboral que fixa una major vinculació i coresponsabilitat amb l’empresa; es millora la qualificació, la motivació i el  desenvolupament personal dels joves que inicia la professionalització i que l’alternen amb la formació en un centre educatiu. A més, hi ha més possibilitats d’una contractació futura a l’empresa.

 

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Sr. Melcior Arcarons Rua; Sr. Ramon Gabarró Taulé, president de la Confederació Catalana de la Fusta; Sr. Josep Navio Prieto, president  de l’Associació de Girona i vicepresident 1r. de la Confederació Catalana de la Fusta; Sr. Jaume Obiols Bonet, president de l’Associació de Lleida i vicepresident 2n de la Confederació Catalana de la Fusta; Sr. Pau Ruiz Estrada, president del Gremi de Barcelona i secretari de la Confederació Catalana de la Fusta i Sr. Joan Josep Royo Cabanes, president de l’Associació de Tarragona i tresorer de la Confederació Catalana de la Fusta. També hi assistiran el president de COELL, Sr. Joan H. Simó; i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel À. Cullerés.

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org