El Gremi de la Construcció de les Terres de Lleida, celebra la seva 44a Festa Patronal

El Gremi de la Construcció de les Terres de Lleida, celebra la seva 44a Festa Patronal

La presidenta del Gremi de la Construcció, Núria Cervós, posa en relleu el paper clau de l’Administració en el desenvolupament del territori en la seva festa patronal

La presidenta del Gremi de la Construcció de les Terres de Lleida (GCOLL), Núria Cervós, ha afirmat avui en el marc de la seva 44a Festa Patronal, celebrada al Castell del Remei, que “les infraestructures tenen un paper vital davant els reptes que ens trobem en aquest món globalitzat” i ha remarcat el paper de l’Administració en el creixement del territori. “Dotar el país d’infraestructures resulta fonamental per a la integració de mercats, per promoure la mobilitat i, per tant, per al desenvolupament econòmic i social”, ha dit Cervós, tot manifestant que “només ens cal que la inversió pública ens acompanyi”.

Per la seva part, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha destacat la importància que tenen “les infraestructures i els edificis, especialment els habitatges, com a garantia de drets fonamentals, de qualitat de vida, de salut, d’accessibilitat. I el mateix podríem afirmar amb relació a la construcció d’equipaments i en la construcció d’espais per a l’activitat econòmica”.

En el marc de la 44a Festa Patronal del Gremi de la Construcció de les Terres de Lleida, ha tingut lloc la presentació del llibre Els Girona de Lluïsa Pla, historiadora i membre de la Fundació del Castell del Remei. Segons l’autora, la família Girona va ser una de les impulsores de les infraestructures i del desenvolupament de les terres de Ponent, lluitant per dotar el territori d’infraestructures tan importants com el Canal d’Urgell o la línia ferroviària de Lleida a Saragossa.

En aquest sentit, per a Núria Cervós, els Girona són un clar exemple de visionaris: “tenien molt clar que les infraestructures i el desenvolupament d’un país van molt lligats, especialment des del punt de vista econòmic”. Per aquesta raó, Cervós considera que la inversió pública hauria de ser “constant i perdurable en el temps”.

A la festa patronal també hi han assistit, entre altres, Josep M. Gardeñes, president de la COELL, Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Montse Bergés, delegada del govern a Lleida, Josep Castells, delegat del govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Vidal Vidal, delegat de treball a Lleida, Begoña Iglesias, 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, i José Crespín, subdelegat del govern a Lleida.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.