El sector de la Construcció de Lleida aplica l’increment salarial del 3% per al 2023 amb caràcter retroactiu

El sector de la Construcció de Lleida aplica l’increment salarial del 3% per al 2023 amb caràcter retroactiu

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) i els sindicats UGT i CCOO han signat avui l’acord referent a les taules de retribució d’enguany

La Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de la Construcció de la província de Lleida ha signat avui l’actualització de les taules de retribució del sector per al 2023, amb un increment salarial del 3% i de caràcter retroactiu.

Amb aquest increment, que s’emmarca dins dels acords presos a nivell estatal per a aquest sector, “s’aplica el que recull el conveni de la Construcció de Lleida signat el 2022”, ha explicat Núria Cervós, presidenta del Gremi de Constructors de les Terres de Lleida. “Les empreses estem satisfetes per l’increment salarial perquè necessitem un sector ben remunerat per tal d’atreure-hi persones que hi vulguin treballar i talent en un moment en què hi tenim molta activitat i manca de professionals qualificats”, ha manifestat Cervós.

Aquest conveni de la Construcció, que és el marc laboral del sector a les Terres de Lleida i als Pirineus, regularitza així els salaris, després que l’Estat determinés el percentatge d’augment de les taules salarials. En aquest sentit, també s’ha signat l’increment de l’1% de retribució que s’ingressarà directament al sistema de pensions, però sobre el qual encara s’està pendent del sistema d’execució.

Els acords d’avui han estat signats també per Josep Maria Gardeñes, president de la Federació de Gremis de la Construcció i president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), i Marta Montserrat, assessora jurídica de COELL, per part de la patronal, i pels representants dels sindicats UGT i CCOO de les Terres de Lleida.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.