VISITA PRESIDENT DE FOMENT

Gardeñes i Sánchez Llibre reivindiquen més inversions per a les Terres de Lleida davant el teixit empresarial lleidatà

COELL rep la visita del president de Foment del Treball que posa en valor el paper de les patronals de proximitat en el nou Foment PIME

El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de les Terres de Lleida (COELL), Josep M. Gardeñes, i el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, han protagonitzat avui una trobada amb el teixit empresarial lleidatà per tractar temes de l’actualitat socioecònomica que estan afectant el funcionament de les empreses de les comarques de Lleida. “No pot ser que visquem eternament de promeses quan es tracta de millorar les infraestructures del territori amb el PIB més alt de tot Catalunya en l’àmbit agroalimentari, un 10,3%, i que no s’inverteixi en la modernització dels sistemes de reg en la situació de sequera que estem vivint actualment”, ha dit Gardeñes.

“Som un territori ric, però singular, i precisament aquesta singularitat és el que hauria de fer-nos visibles davant les administracions”, ha manifestat el president de COELL, que ha fet un repàs sobre la manca d’inversions públiques en infraestructures viàries, ferroviàries, hidràuliques i digitals, entre altres. “La manca d’inversions és un dèficit històric que arrosseguem des de fa anys. Ningú té en compte que l’últim trimestre de l’any passat l’estació de Lleida va ser la segona en nombre de viatgers de llarg recorregut després de la de Barcelona-Sants”, ha posat com a exemple.

Per la seva part, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat en la seva visita a COELL que “el nou Consell Territorial de la PIME, Foment PIME, que compta amb les 20 patronals territorials catalanes, és una eina molt important per al desenvolupament empresarial”. I en aquest sentit ha subratllat el paper substancial de COELL com “autèntica patronal de proximitat, de quilòmetre zero”.

Els presidents de Foment i de COELL s’han reunit amb l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i representants dels diferents partits polítics amb qui han tractat sobre la urgència d’evitar la  deslocalització industrial. Sobre aquest particular, Sánchez Llibre s’ha compromès a ajudar Larrosa a perquè Lleida pugui fer créixer els seus polígons industrials i “esdevingui un pulmó comercial i industrial del segle XXI”.

En un altre ordre de coses el president de Foment ha indicat que “la problemàtica del sector agrari és estructural i s’ha de resoldre; per ser competitiu no es pot estar tot el dia preparant papers”. Per Sánchez Llibre  “les administracions s’han de posar al nivell del segle XXI i facilitar tràmits”. El dirigent patronal ha insistit en que està d’acord amb les manifestacions del sector primari i només demana que es pugui fer sense afectar la resta de l’activitat econòmica del país.

I pel que fa a la situació de sequera que afecta Catalunya, el president Sánchez Llibre, ha exposat que “produeix neguit important en diferents sectors de l’economia catalana”. El president de Foment ha lamentat que “des de 2008 cap govern ha fet res per tractar de pal·liar la situació i ja fa un any que es venia denunciant la situació a la que hem d’arribar i fins fa poc el govern ha mirat cap a una altra banda”.

Sobre la responsabilitat de la situació actual de sequera, el president Sánchez Llibre, ha subratllat que “no és causat pel sector turístic, ni agroalimentari, ni cap empresa… si no perquè el Govern no ha estat atent”. En tot cas, el líder patronal ha volgut reconèixer que “ara fa uns mesos que sí s’estan fent algunes obres, però afectaran poc a curt termini” i ha afegit que “hem d’evitar l alarmisme, ho resoldrem i no acabarà afectant més”.

A la trobada d’avui hi han assistit el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; el president de la Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM), Rafel Oncins; els representants dels diversos col·legis professionals i entitats, i els membres de COELL i els seus gremis i federacions, entre altres.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.