COELL i la Fundació ”la Caixa” s’alien per a la inclusió laboral de col·lectius vulnerables a Lleida

COELL i la Fundació ”la Caixa” s’alien per a la inclusió laboral de col·lectius vulnerables a Lleida

El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Josep Maria Gardeñes, i el sotsdirector general de Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, han subscrit un acord per afavorir la inclusió laboral de col·lectius vulnerables en el marc del Programa Incorpora a Lleida.

El 2020, en el context de pandèmia derivada de la COVID-19, el programa va facilitar més de 34.000 llocs de treball gràcies a la col·laboració de 11.700 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. Dels quals, 960 llocs de treball i 271 empreses contractants a Lleida.

Lleida, 2 de desembre de 2021.– El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Josep Maria Gardeñes, i el sotsdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, uniran forces per afavorir la inclusió laboral de col·lectius vulnerables en el marc del Programa Incorpora.

El conveni de col·laboració ratificat entre ambdues entitats s’ha presentat avui en un acte celebrat al CaixaForum Lleida, on ha estat present el responsable de l‘àmbit d’empreses de Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, Francesc Ventura.

Gràcies a l’aliança, es posarà a disposició de les empreses i entitats associades a COELL informació i assessorament especialitzat sobre subvencions i ajudes a la contractació i creació de treball, així com orientació a l’hora de contractar persones amb especials dificultats d’inserció.

Així mateix, el conveni també preveu assessorament en relació amb formació específica per a la qualificació dels treballadors contractats o per contractar, entre d’altres.

El sotsdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón, ha posat de manifest que “la creació d’ocupació serà una de les puntes de llança de la recuperació, i és determinant que aquestes oportunitats laborals també arribin als col·lectius vulnerables de Lleida. L’aliança amb la COELL ens permetrà fer front a la complicada situació derivada de la pandèmia posant el focus en les persones amb més dificultats per trobar feina”.

Per la seva banda, el president de la COELL, Josep Maria Gardeñes, ha destacat que “tot i que els diferents gremis que representem ja estan sensibilitzats sobre aquest tema, cal fer esforços per convertir en realitat les polítiques d’integració laboral dins de les empreses”. A més, Gardeñes ha afegit que “el conveni afavoreix a tothom. En les nostres empreses hi ha necessitats de contractació a dia d’avui. De la mateixa manera que ens calen perfils especialitzats i talent, també hem d’incorporar persones en risc d’exclusió laboral. És un deure social”.

Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”

Des de l’any 2006, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” promou a tota Espanya la contractació de col·lectius amb especials dificultats per accedir a una ocupació, com persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, immigrants, ex-presos i víctimes de violència de gènere, entre altres. Incorpora ofereix a les empreses assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El 2020, en el context de pandèmia derivada de la COVID-19, el programa va facilitar més de 34.000 llocs de treball gràcies a la col·laboració de 11.700 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. Dels quals, 960 llocs de treball i 271 empreses contractants a Lleida.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.