L’Espai Dona de COELL presenta les conclusions de la fase de disseny del portal “Dona+Valor”

L’Espai Dona de COELL presenta les conclusions de la fase de disseny del portal “Dona+Valor”

L’Espai Dona de COELL presenta les conclusions de la fase de disseny del portal “Dona+Valor”

La iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, ha permès conèixer les necessitats de dones i empresa

L’Espai Dona de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), amb el suport de la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, ha presentat avui les conclusions sobre la fase d’ideació del portal “Dona+Valor. La xarxa de dones i ocupació de les Terres de Lleida”.

Les conclusions a les quals s’ha arribat en la fase de testeig entre dones i empresa han estat que les dones, de perfils diversos, tant demandants d’ocupació com de millora professional, valoren molt positivament la idea en si mateixa del portal, la seva imatge, que hi hagi vídeos amb experiències de dona i programes de televisió dedicats. En canvi, queda com a repte garantir la fiabilitat de les informacions que s’hi puguin pujar, que sigui un portal proper que faciliti la interacció i la pujada de dades en si mateixa.

Pel que fa a les empreses, el punt valorats positivament ha estat també el fet de poder explicar les experiències, tant en format vídeo com en programes de televisió, mentre que queda com a repte atansar la imatge gràfica del portal al món empresarial, fer incidència en la comunicació eficaç de la seva missió i els seus valors, i posar facilitats en la tecnologia.

En aquest sentit, Josep M. Gardeñes, president de COELL, ha destacat la conveniència de donar suport a aquests tipus d’iniciatives i n’ha demanat la continuïtat perquè es pugui consolidar el que ara és només una idea. “Amb un portal d’aquestes característiques hi tindrà cabuda tothom, tant les empreses que busquin un recurs per complir amb la quota d’ocupació com aquelles que realment destaquin per donar valor al talent de la dona. No és ni millor ni pitjor una que l’altra. El que sí que és rellevant és que la idea de dona en el món laboral passi pel seu talent i no per ajustar-se a decrets ni normatives”, ha dit Gardeñes. Així mateix, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha manifestat que “hem de treballar conjuntament per abordar polítiques reals per evitar que la bretxa de gènere s’eixampli i ens porti a fer passes enrere en la igualtat entre

dones i homes. El treball que s’inicia avui amb la COELL és un esglaó més en aquest objectiu comú de construcció en positiu”.

Per la seva part, la presidenta de l’Espai Dona de la COELL, Ana Velasco, ha assenyalat que cal poder fer canvis en el món empresarial que beneficiïn a tothom. “Esperem que aquesta iniciativa pugui ajudar a promocionar les habilitats de les dones en benefici de la societat i que les empreses que valorin que els canvis s’han de produir ho tinguin més fàcil”, ha dit Velasco.

En la seva intervenció, Alícia Linares, sòcia cofundadora de Monday Happy Monday encarregada de dur a terme les quatre jornades d’ideació del portal “Dona+Valor”, ha explicat en què ha consistit aquesta primera fase del disseny del portal. Amb un equip col·laboratiu, s’ha definit com serà el portal, les accions de comunicació i s’ha definit què hi trobaran les dones i què hi trobaran les empreses per tal d’afavorir solucionar la falta d’ocupació. “Les dones necessitem un lloc on estar connectades, on les empreses hi bolquin les oportunitats laborals, i que tinguem un lloc de referència on trobar tota la informació i on poder explicar el nostre talent”, ha manifestat Linares.

El mètode aplicat en la desenvolupament de la plataforma, anomenat Design Sprint, comprèn quatre etapes: en la primera es fa el mapa i el croquis de la qüestió, en la segona es prenen les decisions, en la tercera es fa el prototip i en la quarta es realitza el testeig.

Entre els i les participants d’aquest projecte hi ha representants de la patronal, dels sindicats, d’empreses diverses, de l’Ajuntament de Lleida, de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del Departament de Treball de la Generalitat i de la Diputació de Lleida.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.