El sector de la Construcció de Lleida aplica l’increment salarial del 3% per al 2022 amb caràcter retroactiu

El sector de la Construcció de Lleida aplica l’increment salarial del 3% per al 2022 amb caràcter retroactiu

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) i els sindicats UGT i CCOO han signat avui l’acord referent a les taules de retribució d’enguany

La Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de la Construcció de la província de Lleida ha signat avui l’actualització de les taules de retribució del sector per al 2022, amb un increment salarial del 3% i de caràcter retroactiu.

Aquest conveni de la Construcció, que és el marc laboral del sector a les Terres de Lleida i als Pirineus, regularitza així els salaris, després que el passat mes d’agost l’Estat determinés el percentatge d’augment de les taules salarials. En aquest sentit, queda pendent un 1% de retribució que s’ingressarà directament al sistema de pensions, però sobre el qual encara caldrà fixar el sistema d’execució.

Altrament, també s’ha signat l’acord sobre el calendari laboral del sector per al 2023. La jornada laboral serà de 40 hores setmanals de dilluns a divendres, amb un màxim de 1.736 hores anuals de treball efectiu. Respecte a les festes, n’hi haurà tretze d’oficials de Catalunya, dos de locals del respectiu municipi i tres jornades laborals festives per conveni. Els festius per excés de jornada seran set. Finalment, el període de les vacances serà de 30 dies naturals, dels quals 21 hauran de ser laborables.

Els acords d’avui han estat signats per Josep Maria Gardeñes, president de la Federació de Gremis de la Construcció i president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), i Marta Montserrat, assessora jurídica de COELL, per part de la patronal. En representació dels sindicats, han signat Juani Arenas, de la UGT, i Pilar Ramos, de CCOO.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.