Foment i COELL diuen prou a l’oblit governamental del territori

Foment i COELL diuen prou a l’oblit governamental del territori

Els presidents de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Josep Maria Gardeñes, han coincidit a assenyalar avui a Lleida que “ha arribat el moment de dir prou a la deslocalització, i a la manca d’infraestructures i de projecte per al territori”, ha afirmat Gardeñes. “Estic molt preocupat pel que m’ha manifestat l’empresariat lleidatà, que se sent ignorat i abandonat”, ha declarat Sánchez Llibre.

Segons Gardeñes, “som davant d’un greuge històric per la falta d’inversió de l’administració central i de la Generalitat” i ha recordat que no fa gaire els agents socials es van unir per primera vegada per traslladar aquesta queixa a les esmentades administracions. La deslocalització de les empreses i del talent, la manca d’infraestructures viàries i digitals,  i fins i tot la manca de projecte per a Lleida i les seves comarques són els punts de queixa més destacats. A més, Gardeñes ha reivindicat la celebració dels Jocs d’Hivern als Pirineus el proper 2030 perquè considera que “suposen una oportunitat per al territori que no es pot deixar perdre”.

Per la seva part, Sánchez Llibre s’ha compromès a fer arribar aquest descontent a les institucions corresponents per demanar més inversions i que la veu dels empresaris sigui escoltada. “He constatat avui que el territori de Lleida se sent desemparat pel govern” i que els empresaris pateixen “la desídia i l’oblit de les administracions en general i especialment de la Generalitat”, ha dit.

Ambdós presidents han coincidit avui a la seu de la COELL en una visita de Foment per explicar a la junta de la patronal lleidatana la nova integració de Fepime a Foment. En aquest sentit, Foment crearà un Consell Territorial i Sectorial de la Pime per defensar-ne els interessos.

La vicepresidenta de Fepime, Beatriz Fernández-Tubau, també present a la trobada, ha explicat que “amb aquest Consell de pimes, les territorials com COELL guanyaran més pes i visibilitat dins de Foment. Volem que la pime catalana, que suposa el 99,84% de les empreses, estigui on ha d’estar, i compti amb una representació més forta”.

COMPARTEIX-HO:

Comparteix-ho:

ALTRES NOTÍCIES D'INTERÈS

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Emplena el següent formulari per inscriure't a l'esdeveniment:

O si ho prefereixes també tens l'opció de rebre més informació visitant-nos a les oficines de COELL, per email o per telèfon.